E-mailmarketing is al meer dan vijftien jaar een krachtig hulpmiddel voor bedrijven. Ondanks de geruchten vertoont het op korte termijn nog geen tekenen van vermindering. Hoewel het effectief kan zijn, zijn er veel dingen die u fout kunt doen.
Als u van uw volgende e-mailmarketingcampagne een succes wilt maken, bekijk dan hieronder de 6 strategieën die u zou moeten implementeren.

Strategie 1: personalisatie

Een basisstrategie waarmee u grip moet krijgen, is personalisatie. Dat wil zeggen, klantgegevens gebruiken om u te helpen gepersonaliseerde berichten te maken.
Een gepersonaliseerde e-mail bevat de naam van de klant en gepersonaliseerde aanbevelingen. Bedrijven als Amazon, Bol.com en Zalando bieden fantastische voorbeelden van hoe goed personalisatie kan werken. Het succes van die bedrijven wordt grotendeels bepaald door hun vermogen om relevante, gepersonaliseerde producten aan te bevelen.
Studies hebben aangetoond dat een gepersonaliseerde e-mail de transactietarieven 6x kan verhogen. Het is ook zeer kosteneffectief. U kunt ongeveer € 20 verdienen voor elke € 1 die u in de strategie investeert.

Strategie 2: test uw e-mails

Als u zeker wilt weten dat u de juiste e-mails verstuurt, moet u ze testen. Bedrijven testen vaak het ontwerp en de inhoud van hun e-mails voordat ze deze correct implementeren. Om te testen wat werkt, kunt u verschillende e-mail varianten naar kleine groepen klanten sturen. Het is beter om de onderwerpregel, de inhoud van de e-mail en de call-to-action te testen.
Vergelijk de e-mailvariaties en hoe ze hebben gepresteerd. Op die manier weet u precies hoe u uw e-mails moet ontwerpen en formuleren voordat u ze naar uw hele publiek verstuurt.

Strategie 3: gebruik segmentatie

Alle goede e-mailmarketingstrategieën moeten segmentatie bevatten. Dat wil zeggen, waar u verschillende e-mails naar verschillende segmenten van uw e-maillijst verzendt.
De reden waarom segmentatie werkt, is omdat het ervoor zorgt dat uw e-mails beter gericht zijn. Volgens statistieken kan het de open tarieven met 39% verhogen en de omzet met maar liefst 24% verhogen.
Er zijn een aantal manieren waarop u uw e-mails kunt segmenteren. Het kan allemaal effectief zijn om uw publiek te scheiden op basis van branche, locatie en waar ze zich bevinden in de verkoopcyclus.

Strategie 4: let op het design

Sommige experts beweren dat het ontwerp van uw e-mails geen invloed heeft op hun prestaties. Anderen stellen echter dat het een cruciaal onderdeel is van een effectieve e-mailmarketingcampagne. Het is daarentegen wel het eerste dat de ontvanger ziet in zijn overvolle inbox.
Het kan daarom absoluut geen kwaad om ervoor te zorgen dat uw e-mails en hun onderwerpregels aantrekkelijk zijn voor uw publiek. Ze moeten een helder, duidelijk ontwerp hebben met beperkte beelden. Hoe gemakkelijker ze in het oog springen, hoe groter de kans dat ze de aandacht van uw publiek trekken.
U hoeft geen fortuin uit te geven aan het ontwerp, maar brengt wel een paar aanpassingen aan om hun visuals te verbeteren.

Strategie 5: Profiteer van automatisering

Om e-mailmarketing effectief te laten zijn, is er veel werk nodig. Dat wil zeggen, als u ervoor kiest om het handmatig te doen. U moet op bepaalde tijden e-mails naar uw publiek sturen. Als u gesegmenteerde e-mails gebruikt, moet u zich ook zorgen maken over het verzenden van de juiste e-mails naar de juiste mensen. U zou moeite hebben om dit alleen te doen. In plaats daarvan moet u profiteren van automatiseringssoftware.
Er zijn veel automatiseringstools die u kunt gebruiken voor e-mailmarketing. ActiveCampaign is een van de toonaangevende platforms die u kunt gebruiken voor automatisering. U kunt ervoor kiezen om e-mails van tevoren in te plannen, zodat ze op bepaalde dagen op specifieke tijden worden verzonden.
Automatiseringssoftware kan u zoveel tijd en moeite besparen. Het kan u ook helpen om uw ROI aanzienlijk te verhogen.

Strategie 6: bekijk regelmatig de resultaten

De laatste en belangrijkste strategie is om uw resultaten regelmatig te bekijken. U kunt het beste e-mailmarketingplan maken, maar als u de resultaten niet controleert zult u moeite hebben om goede resultaten te behalen.
Houd in de gaten hoe uw e-mails presteren. Er zijn analytische tools die u kunt gebruiken om te zien hoeveel er geopend zijn en wat de conversieratio is. Indien nodig kunt u uw e-mails aanpassen om betere resultaten te genereren.

Het bovenstaande zijn zes van de beste e-mailmarketingstrategieën die iedereen zou moeten implementeren. Niet elke strategie zal voor u werken. Het is waarschijnlijk dat u een combinatie van technieken moet uitproberen voordat u ontdekt wat voor uw bedrijf werkt.

Wilt u nog een interessant artikel lezen? Klik op onderstaande button. Of kies uit de categorieën aan de rechterzijde.