Als klein bedrijf kan e-mailmarketing cruciaal zijn voor uw succes. Dit effectieve platform geeft u de mogelijkheid om leads om te zetten in verkopen en om herhalingsaankopen aan te moedigen.
E-mailmarketing heeft veel potentieel, maar het kan tijdrovend zijn. U moet ook weten naar wie u uw e-mails moet sturen. Dit is waar een hoogwaardige e-maillijst van pas komt.
Als u uw e-maillijst wilt opbouwen, vindt u hieronder 6 methoden die u wilt proberen.

1. Maak een pop-up

Pop-ups hebben in het verleden een slechte reputatie opgebouwd. Als ze echter correct worden uitgevoerd, kunnen ze zeer effectief zijn. Dit geldt vooral als het gaat om het bouwen van een e-maillijst.
Getimede pop-ups zijn geweldig om aanmeldingen aan te moedigen. U kunt instellen dat ze binnen enkele seconden nadat een bezoeker op uw website is geland, opduiken. Of u kunt de pop-up zo instellen dat deze wordt weergegeven wanneer de bezoeker uw website probeert te verlaten.
Het belangrijkste om te onthouden bij het maken van een pop-up, is om het niet te promotioneel te maken. Het zou niet vervelend moeten zijn, in plaats daarvan zou het de bezoeker voorzichtig moeten aanmoedigen om zich aan te melden voor uw e-mail.

2. Gebruik een oproep tot actie

Elke blog en elke bestemmingspagina die u publiceert, moet een oproep tot actie hebben. Als u meer e-mailregistraties wilt aanmoedigen, moet u ze bij elke beurt aanmoedigen.
Statistieken tonen aan dat oproepen tot actie de weergave-tot-indieningspercentages met maar liefst 42% kunnen verhogen. U moet er echter voor zorgen dat uw oproep tot actie relevant is voor de inhoud waarop deze wordt geplaatst. Als dit niet het geval is, wordt uw oproep tot actie als spam weergegeven, wat niet effectief zal zijn.

3. Vermijd het kopen van een e-maillijst

De nummer één tip als het gaat om het bouwen van een e-maillijst, is om deze niet te kopen! Het kan verleidelijk zijn om een ​​lijst te kopen, omdat u denkt dat dit u een hoop tijd en moeite zal besparen. Het kan echter meer kwaad dan goed doen voor uw bedrijf.
Het probleem met het kopen van een e-maillijst is dat de mensen erop niet akkoord gingen om zich op je te abonneren. Dus als u hen e-mails begint te sturen, kunt u in grote problemen komen, zeker binnen Nederland en Europa waarbij we te maken hebben met strenge AVG-regels.
De meest effectieve e-maillijsten zijn de e-maillijsten die u op authentieke wijze opbouwt.

4. Maak advertenties voor sociale media

Als je een e-maillijst wilt opbouwen, moet je zoveel mogelijk nieuwe leads aantrekken. Een manier om een ​​groot aantal potentiële aanmeldingen te bereiken, is door advertenties op sociale media te plaatsen.
U kunt uw advertenties zo instellen dat ze e-mailregistraties aanmoedigen. Een van de beste dingen van deze methode is dat u met advertenties op sociale media nauwkeurig consumenten kunt targeten. Hierdoor bereikt u alleen degenen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw bedrijf.
De juiste advertenties op sociale media kunnen helpen om het aantal aanmeldingen voor e-mail aanzienlijk te verhogen.

5. Maak een opt-in formulier aan

Het is belangrijk om toestemming van uw publiek te krijgen voordat u ze e-mails gaat sturen. De beste manier om dit te doen is door een zogenoemde opt-in formulier aan te maken.
U kunt uw opt-in formulier integreren in uw website. Hierdoor kunnen sitebezoekers in feite hun e-mailadres invoeren om zich aan te melden voor uw e-mails.
Dit soort formulieren is niet moeilijk te maken. U kunt echter altijd iemand inhuren om het voor u te doen.

6. Geef een stimulans

Veruit een van de beste manieren om een ​​e-maillijst op te bouwen, is door een incentive aan te bieden. Mensen zijn eerder geneigd om zich aan te melden als ze er iets voor terug krijgen.
Veelvoorkomende incentives zijn gratis eBooks of toegang tot cursussen. U kunt ook kortingen op uw producten of andere gratis geschenken aanbieden. Zorg ervoor dat de incentive relevant is voor uw klanten en uw bedrijf. Het moet een bepaald niveau van waarde bieden om effectief te zijn.

Het opbouwen van een e-maillijst kan tijd kosten. Als u echter de bovenstaande tips opvolgt, zou u het gemakkelijker moeten vinden. De tijd nemen om een ​​lijst op te stellen zal tot veel effectievere resultaten leiden. Het zal ook helpen om vertrouwen op te bouwen en potentiële leads te koesteren.

Wat vond u van dit artikel? Als u meer interessante en waardevolle artikelen wilt lezen bekijk dan de categorieën aan de rechterzijde of klik op 1 van de twee buttons hieronder.