Social media is ongetwijfeld een van de krachtigste marketingtools voor kleine bedrijven. Facebook is vooral populair bij merken vanwege voordelen zoals de bedrijfspagina functie.
Het hebben van een Facebook-bedrijfspagina is op zich niet voldoende om uw online succes te garanderen. Je moet er ook voor zorgen dat het goed is geoptimaliseerd.

Hier ontdek je waarom je als eigenaar van een klein bedrijf een geoptimaliseerde Facebook-bedrijfspagina nodig hebt.

Uw ideale publiek helpen u te vinden

Het opzetten van een eenvoudige Facebook-bedrijfspagina zal uw publiek niet helpen u te vinden. Het moet worden geoptimaliseerd zodat de pagina wordt weergegeven wanneer ze specifieke zoektermen gebruiken.
Zo kan de beschrijving van de pagina geoptimaliseerd worden met trefwoorden. Hier leg je uit waar je pagina over gaat en wie je bedrijf is. Probeer zoekwoorden toe te voegen waarvan u denkt dat uw doelgroep zal zoeken wanneer ze naar uw type bedrijf zoeken.
Door uw pagina te optimaliseren, kan Facebook ook zien dat u actief bent. Hoe beter uw pagina is geoptimaliseerd, hoe meer voorkeur het sociale platform u geeft in de zoekresultaten.

Hoger verschijnen in zoekresultaten van zoekmachines

Een geoptimaliseerde pagina helpt u niet alleen om gemakkelijker op Facebook te verschijnen, maar kan ook uw zoekresultaten verbeteren.
Er is een instelling waarmee je ook op Facebook gevonden kunt worden. Dit betekent dat zoekmachines zoals Google uw pagina zullen weergeven als deze correct is geoptimaliseerd.
Als u mensen toestaat om naar u te zoeken buiten Facebook, krijgt u veel meer potentiële klanten. Het is ook een gratis manier om meer leads te genereren.

Het kan veel meer verkopen opleveren

Wist je dat een geoptimaliseerde pagina kan zorgen voor meer verkopen? Het helpt niet alleen om meer mensen aan te trekken, maar ze zijn ook beter gericht. Dit betekent dat er een grotere kans is dat ze een aankoop doen als ze je vinden.
Met Facebook heb je toegang tot meer dan een miljard mensen. Met een goed geoptimaliseerde pagina zijn de verkoopmogelijkheden praktisch eindeloos.

Vertrouwen en betrokkenheid opbouwen

Het hebben van een geoptimaliseerde Facebook-bedrijfspagina helpt je ook om vertrouwen en betrokkenheid op te bouwen. Wanneer consumenten u vinden, zijn ze misschien niet meteen klaar om een ​​aankoop te doen. Door je pagina leuk te vinden en te volgen, kun je een relatie opbouwen met deze volgers.
Zodra er een goed niveau van vertrouwen en betrokkenheid is opgebouwd, zult u een toename van de verkoop zien. Door regelmatig berichten op uw pagina te plaatsen, wordt de betrokkenheid gestimuleerd. Het geeft uw bedrijf ook een persoonlijker tintje, vooral als u contact heeft met uw volgers.

Je kunt het gebruiken om een ​​e-maillijst op te bouwen

Een e-maillijst is cruciaal voor kleine bedrijven en u kunt er uw Facebook-volgers aan toevoegen. Geef ze de mogelijkheid om zich te abonneren via uw pagina of door te linken naar uw website.
Je zou kunnen posten over de voordelen van een abonnement om je volgers aan te moedigen zich aan te melden. Je zou bijvoorbeeld kunnen posten:
“Vergeet je niet in te schrijven op onze e-maillijst. De eerste 100 mensen die zich aanmelden, ontvangen een gratis (vul cadeau of promotie in).”
Dit zou je kunnen helpen om meer aanmeldingen te krijgen, zonder al te promotioneel te zijn.

Het kan u helpen mobiel verkeer te bereiken

Facebook-bedrijfspagina’s zijn ontworpen met het oog op mobiel gebruik. Wanneer u een pagina instelt, wordt deze automatisch geoptimaliseerd voor mobiel.
Aangezien de meeste Facebook-gebruikers de site via hun mobiele telefoon bezoeken, is dit een bijzonder groot voordeel van het opzetten van een bedrijfspagina op het platform.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom u als eigenaar van een klein bedrijf een geoptimaliseerde Facebook-bedrijfspagina nodig heeft. Het geeft u ook de mogelijkheid om uw concurrenten in de gaten te houden en het verlaagt uw marketingkosten.
Online vind je heel wat tips om je bedrijfspagina goed te optimaliseren. Neem de tijd om het correct te optimaliseren om de beste resultaten te zien.