Wilt u de verkoop van uw lokale bedrijf stimuleren? Aandacht besteden aan uw verkooptrechter is cruciaal.
De verkooptrechter is in feite de reis van de klant naar het doen van een aankoop. Het omvat meestal 4 belangrijke fasen, waaronder bewustzijn, interesse, beslissing en actie.
Door wijzigingen aan te brengen in uw verkooptrechter, kunt u het gedrag van klanten beïnvloeden. De vraag is, hoe kunt u een effectieve verkooptrechter voor uw lokale bedrijf creëren?
Hier ontdekt u enkele geweldige ideeën voor verkooptrechters voor lokale bedrijven die u in overweging wilt nemen…

Ideeën voor bewustzijnstrechters

Tijdens de bewustwordingsfase van uw verkooptrechter is het doel meestal om mensen naar uw website te leiden. Er zijn veel effectieve manieren om dit te doen, waaronder:

 • Sociale media
 • SEO
 • Betaalde advertenties
 • Gast blog bericht

Aanwezigheid op sociale media is cruciaal voor elk bedrijf. Het helpt uw ​​doelgroep u te vinden, terwijl u ook klantrelaties kunt onderhouden. Zorg ervoor dat u regelmatig berichten plaatst op uw sociale media kanalen en overweeg om advertenties weer te geven op welk platform u ook gebruikt.
U kunt ook SEO gebruiken om meer organisch verkeer naar uw site te genereren. Dit houdt onder meer in dat u ervoor moet zorgen dat uw web inhoud is geoptimaliseerd met relevante zoekwoorden en dat u de juiste metatags en beschrijvingen invoert. Misschien wilt u de diensten van een lokale SEO-specialist inhuren als u niet de tijd of de kennis heeft om dit zelf te doen.
Betaalde advertenties zijn een uitstekende manier om meer bekendheid met uw bedrijf te genereren. Uw site wordt hoger weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines, waardoor u veel meer bezoekers krijgt.
Een ander idee dat je tijdens deze fase kunt gebruiken, is gastposting. Dit zorgt voor verwijzingsverkeer naar uw site. U maakt een blogpost met een link naar uw site en publiceert deze op een relevante website van derden.

Ideeën voor interessetrechters

Bezoekers naar uw website krijgen is slechts de eerste stap. Nu moet u ze interesseren voor uw producten of service.
De beste manier om dit te doen is door waardevolle en interessante inhoud aan te bieden. Dit omvat blogberichten, video’s en nieuwsbrieven.
Uw leads kunnen enige tijd in deze fase blijven, dus het is belangrijk om regelmatig nuttige inhoud te blijven leveren.

Ideeën voor beslissingstrechters

Tijdens de beslissingsfase is de klant klaar om een ​​aankoop te doen. Ze kunnen echter ook andere opties overwegen. Om ervoor te zorgen dat u hun gewoonte krijgt, kunt u:

 • Geef een stimulans
 • Maak gebruik van e-mailmarketing
 • Geef een professionele mening
 • Let op uw offertes

Incentives kunnen in deze fase bijzonder waardevol zijn. Ze omvatten alles, van kortingen tot gratis proefversies en demo’s. Een goed voorbeeld is zoiets als koop nu en ontvang 50% korting op je volgende bestelling. Deze incentives trekken de aandacht van de klant, terwijl u zich onderscheidt van de concurrentie.
U wilt ook uw e-mailmarketinginspanningen opvoeren, zodat u contact kunt maken met de klant. E-mails houden uw producten en diensten vers in het geheugen.
Een ander ding dat hen zou kunnen overtuigen om te kopen, is het bieden van een professionele mening. Dat wil zeggen, individuele klanten advies geven over een bepaald probleem waarmee ze momenteel worden geconfronteerd.
Ten slotte wilt u aandacht besteden aan uw offertes. Geef zoveel mogelijk informatie zodat het voor de klant gemakkelijk is om een ​​aankoop te doen.

Fouten in de verkooptrechter die u moet vermijden

Hoe lucratief een goede verkooptrechter ook kan zijn, er zijn veel fouten die u moet vermijden. Enkele van de belangrijkste fouten om op te letten zijn:

 • Geen goed bod gehad
 • Kan geen call-to-action geven
 • Niet genoeg leads aantrekken
 • Kan je voortgang niet bijhouden

ls u meer klanten wilt krijgen, moet u ervoor zorgen dat ze willen wat u aanbiedt. Om dit te doen, moet u waarde opbouwen, in plaats van alleen te focussen op de verkoop van het product. Vertel hen precies waarom ze het nodig hebben en wat het voordeel is van de aankoop ervan.
Zorg ervoor dat u een call-to-action toevoegt aan elke fase van uw verkooptrechter. Zonder één zul je niet veel conversies maken. Vergeet niet dat u uw aanbod ook op de markt moet brengen en moeite moet doen om leads te vinden.
Ten slotte moet u altijd uw voortgang volgen. Evalueer regelmatig hoe goed elke fase van uw verkooptrechter verloopt en of er verbeteringen mogelijk zijn.
Als u de bovenstaande verkooptrechterideeën gebruikt, zou u een toename in conversies moeten opmerken.  

Wilt u meer interessante artikelen lezen? Klik op één van onderstaande knoppen en lees meer artikelen!